twitter

Ореховки с рожков

Продукти:
3- 4 белтъка, 1 с.л рожков на прах, 1 ванилия, 1/2 ч.ч пудра захар, 1 ч.ч смлени орехи. 1/2 ч.л лимонов сол

Приготвяне:
Орехите се смилат и се отделят на страни. Белтъците се разбиват на сняг с лимоновия сок. Когато това стане, се добавят захарта, ванилията, рожкова и се разбива отново бързо. Накрая се добавят орехите, като се разбърква с помощта на шпатула, за да не спаднат белтъците. С лъжица се загребва от сместа и се слагат купчинки на покрита с хартия за печене тава. Пече се на 150 градуса до покафеняване. Отделят се от хартията след като изстинат.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More