twitter

Супа ризи-бизи



Продукти:
праз, чесън, грах, 1 червена пиперка, сол, магданоз,черен пипер, червен пипер на люспи, ориз

за застройката
2 яйца, 1 чаша студена вода, 1 лъжица брашно, 1 лъжица оцет

Приготовление:

Задушава се праз с 1 скилидка чесън, нарязана на колелца, в малко масло или зехтин, кой каквото предпочита. Като омекне се добавя 1 червена чушка нарязана на лентички, грах и 1 чаша ориз. Добавя се вода, колкото преценим, в зависимост с каква гъстота искаме супата. Овкусява се със сол, черен пипер и се вари до готовност на ориза, като се долива гореща вода, понеже ориза поема. Когато е готова се прави застройка с яйца и брашно. Всеки си използва различна, моята е от майка, никога не се е издънвала, ще я напиша, пък който както иска да я застройва. Застройката е от 1 или 2 яйца в зависимост количеството супа, 1 лъжица брашно, 1 чаена чаша студена вода. Разбърква се добре, за да се разтвори брашното, после се добавя 1 с.л оцет. Слага се на огъня и се бърка докато се сгъсти. Когато това стане, се сваля от огъня, добавя се малко сос от супата и пак се връща на огъня за да се смеси добре. След това застройката се излива в супата която вече е свалена от огъня и се разбърква добре. Накрая овкусих с червен пипер на люспи и магданоз. Добре е магданоза да е пресен, но аз нямах, затова сух.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More