пиле, бяло сирене, синьо сирене, магданоз, сол, масло, черен и червен пипер, бира
Приготовление:
Пилето се изчиства и измива добре, осолява се отвътре и отвън добре. После се прави смес от бяло сирене, синьо сирене, подправки....в моят случай магданоз, черен и червен пипер. Другият път бих сложила и кашкавал, добре ще му се отрази... Рецептата е комбинация от няколко, в едната беше пълно с маскарпоне, но аз нямах и не съм слагала. С нож леко се отделя кожата на пилето от месото, но така че да не излезе съвсем, а да станат джобчета в които ще се слага сместта. Това се прави навсякъде - отпред, отзад, на бутчетата, абе навсякъде където може. Звучи сложно, но реално не е и много бързо става. Тези джобчета се пълнят със сместа, като се слага и по малко масло, за да стегне. Джобовете или се зашиват или се затварят с клечка за зъби, аз направих второто, защото бързах. По-добре е да се зашие според мен, за да не излезе сместа. От сместа се слага и вътре в коремчето на пилето + масло и се "закопчава" по същият начин. Отгоре пилето се натрива с черен и червен пипер, слага се масло на парчета. Слагаме пилето в тава ( аз сложих върху домакинска хартия ама май нямаше нужда), налива се 1 чаша бира и се слага да се пече. Отвреме на време се полива с бирата, като се изпече от едната страна се обръща на другата. Това е :)
0 коментара:
Публикуване на коментар