twitter

Свински пържолки с масло , гъби и сладки пресни картофки



Продукти :
600 гр свинско вратно месо
200 - 300 грама пресни печурки
500 гр картофки
1 глава лук
1/2 ч . ч . топла вода с разтворен половин бульон
50 мл бяло вино
2 ч . л . брашно
сол
черен пипер
1 ч . л . кафява захар
3 с . л . краве масло
4 с . л . зехтин ( или олио )
пресен розмарин
1 с. л . тъмен балсамов оцет
1 ч . л мед

Приготвяне:
Нарежете месото на пържоли . Не ги начуквайте , за да останат по - сочни . Осолете ги от двете страни и ги поръсете с черен пипер .
В тиган леко ги запечатайте от всяка страна - по този начин месото остава много крехко.
В купа сложете нарязаните на тънки колелца пресни картофки , посолете ги , сложете черен пипер , балсамовия оцет , меда , останалите 2 с . л зехтин и нарязания розмарин .
Запържете леко гъбите в 1 с . л . краве масло . Изцедете ги и ги извадете.

В същия съд сложете нарязания лук и го задушете до омекване в микровълновата.
Извадете и него .
И отново в този съд ( колко икономична , откъм мръсни съдове рецепта :)) , сложете останалите 2 лъжици краве масло , прибавете брашното и го запържете .
В отделен съд пасирайте лука и го добавете към брашното , заедно с виното , захарта , водата и бульона .
Оставете за 2 - 3 минути да къкри на слаба степен . После махнете
соса от котлона , сложете черния пипер и гъбите.
В подходяща тавичка изсипете на дъното й 2/3 от соса , върху него подредете
пържолките . Отгоре изсипете останалата 1/3 от соса . Отстрани на месото подредете овкусените картофки .
Загрейте фурната на 170 - 180 градуса и печете около 50 минути .

Източник

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More