twitter

Пикантно печено пиле с къри


Любимото ни пиле- винаги става страхотно, никога съм нямала провал с него.
С изненада открихме че лимоновият сок, прави месото доста крехко, но заедно с това и му предава много интересен вкус.
Продукти:
1 цяло пиле, измито и подсушено
къри на прах
лют червен пипер
бял пипер
лимонов сок
сол на вкус
краве масло

пресни броколи

Приготвяне:
Намажете хубаво цялото пиле със сол, не пропускайте никоя част.
Натрийте много добре пилето с къри, лют червен пипер и бял пипер.
Изцедете пресен лимон и оставете пилето да престои в хладилник за около 1 час.
Сложете го в тава която е покрита с хартия за печене, но не го завивайте с фолио.
Покрийте го с парчета краве масло.
Изпечете го в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Мажете го често с отделения сос и масло.
В последните 5 минути можете да сложите пресни броколи, като ги полеете с лъжица и тях със соса.
5-6 минути за достатъчни броколите да се запекат леко и да останат свежи, а не меки и разварени.

Източник

0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More