twitter

Кестенов сладкиш по лионски

Продукти
500 гр пюре от кестени,
150 гр захар
2 с.л.ром или ромова есенция
3 яйца
2 ванилии
90 гр масло
Глазура
100 гр черен шоколад, 200 гр течна сметана
Приготвяне
Кестените се сваряват и се обелват докато са още топли. Ако не успеете тогава, ги затоплете леко преди да тръгнете да ги белете. След това ги смесете със 100 грама от захарта и маслото и ги пасирайте, доколкото ви е възможно. Прибавете есенциите и жълтъците. Белтъците ги разбийте на сняг, заедно с останалата захар. Белтъците се прибавят към останалата кестенова смес. Слага се в подходяща форма и се изпича в подходяща форма, като фурната е загрята предварително на 140 градуса. Става бавно, приблизително 40 минути. След изпичане се оставя да изстине.
Сметаната се загрява до кипване. Добавя се черният шоколад, разтапя се вътре. Оставя се леко да поизстине глазурата, след което се залива сладкиша. Оставя се да се охлади преди поднасяне.


0 коментара:

Публикуване на коментар

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More