twitter

Тесто за питка в хлебопекарна



От тази година имам хлебопекарна, сега интензивно я използвам и експерементирам с различни рецепти, които смятам да побликувам тук :)
Доста търсих тесто за питка, което да стане в хлебопекарна, най накрая намерих, но малко го видоизмених, защото ми се видяха големи пропорциите за моята машинка и излязох права. Ако бях спазила оригиналната рецепта, тестото щеше да излезе от хлебопекарната по време на втасване. От тук взех оригинала на рецептата ,
а това е моят вариант :


Продукти:
600 гр брашно
1 пакет суха мая
2 яйца + 1 жълтък за намазване
200 мл кисело мляко
100 мл топла вода
60 мл олио
1 ч.л. захар
1,5 ч.л. сол

Приготвяне:
Всичко се слага в машината за хляб, като последна е маята в кладенче. Пуска се на програма тесто. Приготвя се тава, която се намазва с разтопено масло. Когато тестото е готово, от него се оформят топки, които се намазват с масло и така се нареждат в тавата една до друга и се намазват с жълтъка. Оставят се да втасат ( аз не успях да спазя това), след което се пече на 160-180 градуса, отгоре и отдолу до готовност. Предварително може да се наръси със сусам, аз за съжаление нямах. Ето резултата :

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More