twitter

Пилешки бутчета с картофи и запечени домати



Продукти :
Пилешки бутчета, домати, картофи, моркови, магданоз, маслини

Приготовление:
Бутчетата се почистват от кожите в долната част, или се направо се изрязва. Слагата се в тавичка. Картофите се обелват, нарязват на по големи парчета и се добавят при бутчетата. Морковите се нарязват на кръгчета и също се добавят в тавата. Прибавят се маслини, домати нарязани на кръгчета и подправки по желания( аз сложих сол, черен и червен пипер и чубрица). Налива се вода, колкото да покрие картофите и се пече в загрята фурна, първо с фолио, а малко по късно фолиото се маха. Преди поднасяне се украсява с пресен магданоз.

Пикантно печено пиле с къри


Любимото ни пиле- винаги става страхотно, никога съм нямала провал с него.
С изненада открихме че лимоновият сок, прави месото доста крехко, но заедно с това и му предава много интересен вкус.
Продукти:
1 цяло пиле, измито и подсушено
къри на прах
лют червен пипер
бял пипер
лимонов сок
сол на вкус
краве масло

пресни броколи

Приготвяне:
Намажете хубаво цялото пиле със сол, не пропускайте никоя част.
Натрийте много добре пилето с къри, лют червен пипер и бял пипер.
Изцедете пресен лимон и оставете пилето да престои в хладилник за около 1 час.
Сложете го в тава която е покрита с хартия за печене, но не го завивайте с фолио.
Покрийте го с парчета краве масло.
Изпечете го в предварително загрята на 190 градуса фурна до готовност.
Мажете го често с отделения сос и масло.
В последните 5 минути можете да сложите пресни броколи, като ги полеете с лъжица и тях със соса.
5-6 минути за достатъчни броколите да се запекат леко и да останат свежи, а не меки и разварени.

Източник

Свински пържолки с масло , гъби и сладки пресни картофки



Продукти :
600 гр свинско вратно месо
200 - 300 грама пресни печурки
500 гр картофки
1 глава лук
1/2 ч . ч . топла вода с разтворен половин бульон
50 мл бяло вино
2 ч . л . брашно
сол
черен пипер
1 ч . л . кафява захар
3 с . л . краве масло
4 с . л . зехтин ( или олио )
пресен розмарин
1 с. л . тъмен балсамов оцет
1 ч . л мед

Приготвяне:
Нарежете месото на пържоли . Не ги начуквайте , за да останат по - сочни . Осолете ги от двете страни и ги поръсете с черен пипер .
В тиган леко ги запечатайте от всяка страна - по този начин месото остава много крехко.
В купа сложете нарязаните на тънки колелца пресни картофки , посолете ги , сложете черен пипер , балсамовия оцет , меда , останалите 2 с . л зехтин и нарязания розмарин .
Запържете леко гъбите в 1 с . л . краве масло . Изцедете ги и ги извадете.

В същия съд сложете нарязания лук и го задушете до омекване в микровълновата.
Извадете и него .
И отново в този съд ( колко икономична , откъм мръсни съдове рецепта :)) , сложете останалите 2 лъжици краве масло , прибавете брашното и го запържете .
В отделен съд пасирайте лука и го добавете към брашното , заедно с виното , захарта , водата и бульона .
Оставете за 2 - 3 минути да къкри на слаба степен . После махнете
соса от котлона , сложете черния пипер и гъбите.
В подходяща тавичка изсипете на дъното й 2/3 от соса , върху него подредете
пържолките . Отгоре изсипете останалата 1/3 от соса . Отстрани на месото подредете овкусените картофки .
Загрейте фурната на 170 - 180 градуса и печете около 50 минути .

Източник

Запечени кренвирши с кашкавал и яйца

Една бърза вечеря,която се получи добре. Аз добавих и малко прясно мляко, но това беше грешка, тъй- като се пече повече време, така че по добре спазвайте основната рецепта.

Необходими продукти :
8 кренвирша
1 с.л. масло
100 г кашкавал
4 яйца
чесън на прах
черен пипер
червен пипер
сол
Приготвяне:
Кренвиршите (8 бр) се нарязват по дължина на 4-5 еднакви парчета. Нареждат се изправени в огнеупорен съд, покриват се с парченца масло (1 с.л.) и се поръсват с подправките и настъргания на едрото ренде кашкавал (100 г). Заливат се с разбитите с миксер яйца (4 бр). Запичат се в гореща фурна и се поднасят топли.

Свински гърди на фурна



Продукти:
свински гърди, соев сос, сока на 1 лимон, черен и червен пипер, чубрица, вегета

Приготовление:
Гърдите се мариноват в смес от соевият сос, лимона и подправките. След като престоят така известно време се слага 1 ч.л вегета и малко вода и се пекат на фурна(функция грил) от двете страни, като отвреме на време се добавя вода, ако е необходимо и гърдите се обливат с соса.

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More